Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym: najlepszy miód ze spadzi jodłowej

Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym to prowadzona
hobbystycznie pasieka, wyrabiająca dobry
gatunkowo miód ze spadzi jodłowej. W pobliżu pasieki
można znaleźć więcej niż trzydzieści
ha lasów jodłowych, stanowiących
istotne źródło w produkcji
miodu spadziowego. Jest to miód zaliczany do
unikatowych, bo
pojawia się nawet raz na parę lat, a
daty jego pojawiania się nie da się
przewidywać. Właściciel pasieki
zaznacza, że walory miodu z
małej pasieki są nie do zakwestionowania.
Pasieka wytwarzająca miód ze spadzi liczy
10 pni. Ze względu na to, że nie jest
to produkcja masowa, można spodziewać
się uzyskania produktów
najwyższej wartości użytkowej.

Z uwagi na to miłośnicy
miodu, doceniający też jego
walory korzystne dla zdrowia
de facto będą zadowoleni z
tego, co jest dla nich zaproponowane. Miód
spadziowy iglasty kupić można
online, wobec czego
zaopatrzyć mogą się w niego konsumenci z całego kraju. Miód dystrybuowany jest w
słojach o dowolnej
pojemności, a jego cechy są
nad wyraz szczegółowo
scharakteryzowane.

W
rezultacie, każdy kto jest zainteresowany takim
wyrobem, może wybrać stricte
ten, jaki wypełni jego poszczególne
oczekiwania. Miód spadziowy iglasty wytwarzany
jest przez pszczoły ze słodkiej wydzieliny igliwia i
gałęzi drzew, do jakich zaliczają się: sosna, świerk,
jodła, czy modrzew. W spadzi iglastej można
znaleźć wiele ważnych dla
kondycji zdrowotnej składników.
Ciemny kolor, jaki posiada miód sklep
jest typowy dla takiego
gatunku. W jego posmaku dominuje
łagodność i nie jest aż na tyle
słodki, jak pozostałe gatunki miodu.

Można znaleźć w nim z kolei
parokrotnie więcej
biopierwiastków,
korzystnych dla zdrowia
aniżeli w miodach pobieranych z kwiatów. To
dobre źródło: żelaza, miedzi, cynku, fosforu, manganu
oraz magnezu. Znajduje się również
w nim więcej białek i aminokwasów niż w
miodach nektarowych oraz witaminy z
grupy A, B, C i K. Miód spadziowy
w krótszym czasie odbudowuje
także kondycję po przebytej
chorobie, podbudowując odporność, jak i regulując funkcjonowanie
układu pokarmowego oraz układu krążenia.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Dodaj komentarz